Hulp bij juridische geschillen

Conflicten zijn nooit prettig. Het liefst gaan we ze uiteraard uit de weg. Helaas leiden conflicten soms tot echte geschillen en mogelijk tot rechtszaken. Vaak is het moeilijk duidelijk te krijgen wat de beste juridische oplossing is. 0900 Scheiding kan u hierbij helpen.

Heeft u ruzie met de buurman over de erfgrens? Bent u zonder opgaaf van redenen ontslagen? Weigert de verkoper van uw mobiele telefoon garantie te verlenen? Weet u niet hoe u de financiƫn moet regelen na een echtscheiding? Onze advocaten kunnen al deze vragen voor u beantwoorden en zullen alles uit de kast halen om een oplossing te vinden die tevredenstellend is.

0900 Scheiding is gespecialiseerd op het gebied van:

Woonrecht

Hierbij kunt u denken aan bouw- of kapvergunningen: het aanvragen ervan of bezwaar aantekenen tegen een verleende vergunning, of aan overeenkomsten met aannemers en klusbedrijven.
Bij de verkoop van een woning kunt u te maken krijgen met wanprestaties bij de levering van bepaalde goederen of gebreken aan de woning. Ook daar kunnen onze deskundige advocaten u bij helpen. Woont u in een huurwoning, dan kan het zijn dat de huurprijs veel te hoog is of dat er veranderingen zijn aangebracht in de woning waar u het niet mee eens bent. Wanneer uw buren ondraaglijk veel geluid of stank produceren en ze niet voor rede vatbaar zijn, kunt u ook overwegen juridische stappen te ondernemen.

Verbintenissenrecht

Bij verbintenissenrecht kunt u denken aan het niet nakomen van huurovereenkomsten, aanneemovereenkomsten en koopovereenkomsten. Wanneer u een net gekochte broek wilt terugbrengen naar de winkel en u alleen een waardebon terugkrijgt, is dit in strijd met het consumentenrecht. U dient namelijk te allen tijde uw geld terug te kunnen krijgen (mits de broek niet gedragen of beschadigd is). De weigering van de winkelier om het geld te retourneren is een schending van het consumentenrecht. Ook hiervoor kunt u bij 0900 Scheiding terecht. Leningen en verzekeringen vallen ook onder het verbintenissenrecht.

Incasso en geldvorderingen

Indien een incassobureau u op de huid zit en u van mening bent dat dit onterecht is, kunt u altijd bij ons langskomen. Wij zullen kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Personen- en familierecht

Bij personen- en familierecht kunt u denken aan het oplossen van geschillen rondom echtscheiding en alles wat daaruit volgt, een conflict over (een wijziging in) de alimentatie, onenigheid over (een wijziging in) het gezag over de kinderen of over een omgangsregeling, een naamswijziging of adoptie.

Erfrecht

Hierbij kunt u denken aan de verdeling van de erfenis of geschillen tussen de nabestaanden over de verdeling van de erfenis.

Wet Werk en Bijstand

Wanneer u bezwaar wilt aantekenen tegen veranderingen in of beƫindiging van uw uitkering, of hoger in beroep wilt gaan, kunt u bij 0900 Scheiding terecht. Ook wanneer u bezwaar wilt aantekenen of in hoger beroep wilt gaan tegen een terugvordering of intrekking van een uitkering dan staan wij voor u klaar.

Strafrecht

0900 Scheiding is gespecialiseerd in de meest uiteenlopende strafzaken. Daarnaast hebben wij ook ervaring met ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van minderjarigen. Ook als u bezwaar wilt maken tegen een ongeldigheidverklaring van het rijbewijs bent u bij ons aan het juiste adres.